• Ever wanted an RSS feed of all your favorite gaming news sites? Go check out our new Gaming Headlines feed! Read more about it here.

ClearMetal

Member
Oct 25, 2017
15,267
the Netherlands
Ja jammer is dat. NRC heeft weel een tijdlang Niels t Hooft (Bashers en ook enkele maanden PU) als redacteur gehad, maar dat was ook maar sporadisch. Jammer is dat. Een game redacteur bij VK, NRC en Trouw zou welkom zijn.

... Ik zie een carrière move voor mezelf... hmm, how to go about this...
Oh ja, Niels 't Hooft, die naam ken ik ook nog wel. De Volkskrant heeft nog immer Peter van Ammelrooy in dienst, een naam die ik nog ken van een aantal games tijdschriften. Maar die schrijft voor de VK over van alles en nog wat; op het gebied van games mag hij alleen opdraven als het bijna Sinterklaas is en de (groot)ouders weer eens geen idee hebben wat ze voor de kinderen moeten halen.
 

Juup

Member
Oct 27, 2017
41
Het is in de jaren een beetje doodgebloed. Toen de oprichter, Jelle, door het bedrijf dat de site heeft overgenomen op straat werd gezet, heeft een groot gedeelte van de harde kern een eigen forum opgericht (De Insider). Jelle heeft toen een eigen gamesite in de lucht gekregen (Pixelcake). Omdat we allemaal Jelle-fanboys waren, ging De Insider op in Pixelcake. Hij hield het een paar jaar vol, maar uiteindelijk was het financieel niet aantrekkelijk genoeg. Sindsdien is de groep wat uitgewaaid, maar het gros is overgegaan naar, je raadt het niet, opnieuw een nieuw forum (GamingForum). Dat draait soort van nog steeds.

Jeetje, wat een soap.

I see, dat klinkt inderdaad heel dramatisch allemaal. Zo te horen zijn massale forumverhuizingen dus eigenlijk helemaal niet zo uitzonderlijk.
 

Chippu

Member
Oct 28, 2017
516
Netherlands
Nooit geweten dat er zoveel voormalig IG leden actief waren op GAF, overigens.

Waren jullie na IG ook nog elders actief? Zelf ben ik rond die tijd maar op Reddit gaan posten, op GAF lurkte ik voornamelijk.
 

Ridley

Member
Oct 28, 2017
48
Utrecht
Ridley
Slechte poging op een grapje?

Ik was in Barcelona paar weken voor de aanslag, is natuurlijk enorm toeval maar het voelt een beetje apart als dit soort dingen achter elkaar gebeuren.

Zeker geen grap dit hoor. New York is gewoonweg nummer 1 doelwit van de wereld in mijn beleving. Ik zou niet met een 100% veilig gevoel die kant op gaan. Het zou me ook niet tegenhouden.

Ooit in een ver verleden was het mooi toch?



Dude ik ben 030.
 
Nooit geweten dat er zoveel voormalig IG leden actief waren op GAF, overigens.

Waren jullie na IG ook nog elders actief? Zelf ben ik rond die tijd maar op Reddit gaan posten, op GAF lurkte ik voornamelijk.
Nooit op IG gezeten. Ken wel wat lui die erop zaten die vervolgens ook op onze site (Gamed) zaten.

Meeste PU staff ken ik wel, nooit ontmoet, maar sommige Gamekings/PU leden heb ik wel ontmoet in Februari bij een Nintendo event.
 

Aiii

何これ
Member
Oct 24, 2017
8,178
Was een gezellige bende, voor best een lange periode. Op het einde en daarna was het helaas een stuk minder.
 

3bdelilah

Attempted to circumvent ban with alt account
Banned
Oct 26, 2017
1,615
Beetje onwennig om Nederlands te praten op een Engels forum.
 

Kiraly

Member
Oct 30, 2017
2,848
Er schijnen screenshots rond te zwerven. Ook van de Bioshock review :)

HWl1ff2.png


Een ongeëvenaard stuk proza uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.
 

Geido

Member
Oct 30, 2017
1,097
http://www.insidegamer.nl/community/column/5031/de-insidegamer-kronieken-pt1-een-introductie

:lol

Ik kan me niet meer herinneren wie de OG was met al deze verhalen. Helaas zijn de contributies van de Eurogeneraal of de classics van inderdaad niet meer beschikbaar...

Huh, geeeen idee dat de jongen die ooit mijn huisgenoot zou worden letterlijk op dezelfde dag een stukje IGF-lore neerpende.

http://www.insidegamer.nl/community/column/4913/igf-villa-the-choqo-within

Maar CloudWolf, de boeken waren anders.
 

Zevenberge

Member
Oct 27, 2017
570
Toeval is een groot woord. We hebben allemaal dezelfde hobby en we zijn allemaal redelijk fanatiek. Dan loop je elkaar vaak tegen het lijf xD Je wilt niet weten hoeveel bekende gezichten ik tegenkom als ik naar een random conventie ga.
 

Pandable

Member
Oct 30, 2017
32
Ah leuk, Nederlanders hier.

Ik heb in 2011 zelfs nog stage gelopen bij InsideGamer. Hoop nieuwtjes, artikelen en reviews geschreven. En natuurlijk veel samengewerkt met Jelle, Gerard en Chris Glerum (goede kerel die inmiddels bij Nintendo werkt). Gezellige tijd gehad moet ik zeggen, maar inmiddels al jaren niet meer gekeken op IG.
 
Oct 26, 2017
3,434
WTF satanic shit are you people saying?

J/k. I'm actually curious as to what Dutch is a combination of / its origins (to me it looks like a mix of German, Scandinavian languages, and English, but in a few instances I see a little Spanish and French in there too).
 

Aiii

何これ
Member
Oct 24, 2017
8,178
Prijs de duivel!

You're not far off. Dutch is a Germanic language, so as you guessed it has the same roots as German, English and the Scandinavian languages. It is most similar to German. I'm curious where you see French or Spanish though.
How are you curious about this, though?

We have both been occupied by the French and the Spanish in the past, thus we adopted a lot of words, mostly from the French.
 

Juup

Member
Oct 27, 2017
41
How are you curious about this, though?

We have both been occupied by the French and the Spanish in the past, thus we adopted a lot of words, mostly from the French.
Yeah sure, but I guessed these influences might be more obvious for outsiders than for us. I can't really tell French influences myself except for some really obvious loan words. I'm not an expert in language though.
 

Aiii

何これ
Member
Oct 24, 2017
8,178
Baguette. Stokbrood.

Ja, ik zie het.
Laat hem niet op het trottoir vallen, s.v.p. Dan kun je hem überhaupt niet meer consumeren. Erg lekker met wat avocado, overigens.

Soit, even nog een email versturen om een meeting te bevestigen. Dan gaan mijn gadgets weer aan de kant en hop naar bed.

Adios.